Home
Wij over onszelf
Nestjes
Kennelnaam
Interessante links
Contact
Sitemap

Even voorstellen
 
Ik ben Helma Bosters en samen met mijn man en twee kinderen woon ik in berlicum.
Toen de kinderen oud genoeg waren besloten wij om een hond te nemen. We hadden er goed over nagedacht. Het moet een echte familie hond worden en een Friese Stabij leek ons het meeste aan onze wensen te voldoen. Al snel kwamen we in contact met de NVSW (De Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen). Er was een wachtlijst en we lieten ons inschrijven voor een teefje.
 

 


In April 2006 kregen we een telefoontje van de NVSW dat er een nestje was geboren in Vught bij Annemarie van Bakel, eigenaresse van kennel "Van 't Vaertse Hoekske". Er was nog één teefje beschikbaar. Het was liefde op het eerste gezicht en we besloten haar te nemen. We besloten haar Floortje te noemen.

Dolblij waren we met onze hond en we besloten om iets voor het ras te gaan betekenen. We wilden gaan fokken.
Omdat we besloten te fokken volgens de regels van de NVSW,  moet je aan bepaalde eisen voldoen. Het programma dat je af moet werken is best wel heftig. De hond moet verschillende keren geshowed worden aan erkende ras keurmeesters en de hond moet onderzocht worden. Wanneer alles geregeld is, kan er een erkende fokreu gekozen worden en wordt de dekking voorgesteld aan de fokcommissie van de rasvereniging. Deze doet onderzoek en komt terug met een bindend advies.  

De toekomstige eigenaren van stabij pups kunnen zich inschrijven voor een hond. Deze komen op een wachtlijst. Wanneer men aan de beurt is wordt je benadert door de vereniging. Je wordt dan uitgenodigt om de pups te gaan bezoeken. De aanschaf van een pup is een gezamelijke beslissing. Zowel de toekomstige eigenaar als de fokker kan besluiten om niet tot een overeenkomst te komen.
De eigenaren van de pups krijgen als de pup 1jaar is een uitnodiging vaar een fokkersdag.
De vader en de moeder van het nest komen dan ook en het is weer leuk om ook al de pups weer te zien.
 
 
 

helmabosters@gmail.com